Tre store boligprojekter med knap 300 boliger udlejet i København

Efter en kortvarig stille periode i starten af corona er boligmarkedet og ejendomsinvestorerne i høj grad kommet op i gear. Købelysten blandt investorer boomer, og udlejningen af projektboliger drøner derudaf. Det kan mærkes på aktiviteten i EDC Projekt Poul Erik Bech, der har udlejet tre store projekter i København på henholdsvis 46, 76 og 176 boliger.

Efter første nedlukning af Danmark i starten af sidste år har EDC Projekt Poul Erik Bech haft gang i hjulene som aldrig før, og aktivitetsniveauet kører derudaf. Sidste år bød på mange attraktive boligprojekter, og interessen blandt investorerne er høj. Det skyldes i høj grad antallet af lejere, som ønsker at bosætte sig i boligprojekter – en tendens, som EDC Projekt Poul Erik Bech kan nikke genkendende til.

”Vi har endnu mere travlt, end før coronakrisen satte ind. Vi kan se, at der igen er masser af aktivitet i markedet, og mange investorer er interesserede i boligudlejningsprojekter, da der er stor efterspørgsel blandt lejerne. Aktiviteten omfatter hele landet, men har især udløst travlhed i hovedstadsområdet, hvor vi er i mål med udlejningen af tre store projekter. Det drejer sig om projekterne Bernhards Have på Frederiksberg, der er 46 seniorvenlige boliger, no130, der er 76 unikke lejligheder ved Amager Strand og Teglbyen med 56 rækkehuse og 120 lejligheder i Sydhavnen,” siger Kenneth Nielsen, Projektdirektør, EDC Projekt.

Høj hitrate på udlejninger

Udlejningen af de tre store projekter er gået som varmt brød, og der er nu blot en lejlighed tilbage. ”Projekterne er alle præget af et elegant, enkelt og eksklusivt udtryk med 2-5 værelser og egner sig derfor til alle nutidens familieformer. Bernhards Have er et godt eksempel på, hvordan nye boligtendenser kommer til og får fodfæste. Projektet består af seniorvenlige boliger, hvor der bl.a. er opført arealer, hvor der værnes om fællesskabet og trygge rammer. Udlejningen af boligerne er gået over alt forventning, og alle 46 er udlejet og der er kun genudlejninger tilbage,” siger Kenneth Nielsen, EDC Projekt Poul Erik Bech.

Han fortsætter: ”Alle de 56 rækkehuse og 120 lejligheder i Sydhavnen er alle udlejet og der er kun de naturlige genudlejninger tilbage. Projektet no130 ved Amager Strand er der kun 1 lejlighed tilbage ud af 76 samt 1 enkelt genudlejning. Så er man interesseret i arkitekttegnede boliger med udsigt over Øresund, skal man skynde sig.”

Lettere at finde lejere EDC Projekt Poul Erik Bech har stor erfaring og succes med at udleje boliger i projekter, og de sidste tre udlejede projekter, er blot få ud af mange. Kenneth Nielsen siger:

”De seneste år har vi i afdelingen kunnet registrere en stigende interesse for lejeboliger, hvilket til dels skyldes, at flere synes, at lejeboliger er mere fleksible end ejerboliger. Med en lejebolig kan du nemt opsige lejemålet, og flytte, uden at skulle være afhængig af at sælge sin bolig. Desuden fratages du som lejer et stort ansvar, hvad angår praktiske ting, som fx at vedligeholde udendørsarealer. Særligt i hovedstaden er der stor boligmangel, hvilket også hænger sammen med den store efterspørgsel. Som følge af de mange interesserede lejere, kører vi i EDC Projekt Poul Erik Bech på et højt aktivitetsniveau. Udlejningerne er i det hele taget gået rigtig godt, og vi har en høj hitrate på udlejede boligprojekter.”

Status på 300 boliger

  • Teglbyen alle 56 rækkehuse og 120 lejligheder er fuldt udlejet, der er kun genudlejninger tilbage.
  • Bernhards Have, alle 46 boliger er fuldt udlejet og der er nu kun genudlejningsboliger tilbage.
  • No130, 1 bolig tilbage af 76 boliger.

Vil du vide mere?

Kontakt Kenneth Nielsen
Projektdirektør, EDC Projekt Poul Erik Bech
Tlf.: 5858 8378 
E-mail: kni@edc.dk